• Autós Hírek
  • Forma-1 Hírek - Fellebbezést nyújtott be a Ferrari Vettel büntetése miatt

Forma-1 Hírek - Fellebbezést nyújtott be a Ferrari Vettel büntetése miatt

Készült: 2019.június.10 16:56 Készítette: Lipták Melinda Kategória: Autós Hírek, Forma1 Hírek Forrás F1hungary.fw.hu

Forma-1 Hírek - Fellebbezést nyújtott be a Ferrari Vettel büntetése miatt
A Scuderia Ferrari nem hagyja annyiban a dolgot, és fellebbezési kérelmet nyújtott be a Kanadai Nagydíjon történtek miatt, így a végeredmény nem tekinthető hivatalosnak Montrealban. Folytatódhat a történet.
Mint ismeretes, Sebastian Vettel, ha nem is magabiztosan, de megnyerte a Kanadai Nagydíjat, amit gyakorlatilag azonnal elvettek tőle, mivel volt egy 5 másodperces időbüntetése. Az FIA a hivatalos közleményében egyértelműen leírta, hogy miért döntött úgy, hogy megbünteti a Ferrari versenyzőjét.

Vettel már a csapatrádión keresztül nagyon dühös volt, és erősen kifogásolta a bírák döntését. A négyszeres világbajnok mindent megtett, amit csak lehetett, de nem tudott elszakadni Lewis Hamiltontól, aki így az időbüntetésnek köszönhetően megszerezhette a 25 pontot.

Sebastian a futam után még dühösebb volt, és maximálisan kiállt amellett, hogy az FIA rosszul döntött. Mattia Binotto, a Ferrari csapatfőnöke is hasonlóan nyilatkozott, míg a Mercedesnél jogosnak tartották az ítéletet.

Most azonban kiderült, hogy ezzel nincs vége a történetnek, és a végeredmény nem tekinthető hivatalosnak, mivel a Ferrari fellebbezési kérelmet nyújtott be. A hivatalos szabályzat szerint 96 órájuk van arra, hogy megerősítsék, valóban tovább akarják vinni az ügyet, vagy sem. Ezután pedig a Fellebbviteli Bíróságnak kell eldöntenie, hogy lehetővé teszik az ügy újbóli megvitatását, vagy visszadobják a kérelmet.

A fellebbezés akkor lehetséges, ha egy új bizonyítékot tárnak fel, és talán a Ferrari az adatok segítségével megmutatja, hogy Vettel manővere nem volt szándékos Hamilton ellen, és nem tartotta kontroll alatt a gépet.

Az FIA szerint azonban a határozat ellen nem lehet fellebbezni, és a verseny végeredményét közzétették. Az üggyel így a Nemzetközi Fellebbviteli Bíróságnak kell foglalkoznia, és eldönteniük azt, hogy van-e indok és új bizonyíték a folytatásra.

Belépés