• Moto3 Hírek - McPhee mozgalmas versenyen váltotta győzelemre a pole-t

Moto3 Hírek - McPhee mozgalmas versenyen váltotta győzelemre a pole-t

Készült: 2019.május.22 08:45 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Moto3 hírek, Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto3 Hírek -  McPhee mozgalmas versenyen váltotta győzelemre a pole-t
Az élről indult és az élen is zárt a skót versenyző Le Mans-ban, a kettő között viszont a Moto3-asoktól megszokott izgalmakat láthattuk a mezőnyben. A dobogóra Dalla Porta és a vb-éllovas Canet állhatott még fel.
Igencsak lógott az eső lába a Moto3-asok Le Mans-i rajtjánál, de száraznak nyilvánítottként rajtolt el a szezon ötödik futama. A pole-ból John McPhee várhatta a piros lámpák kialvását, az első kanyarok után viszont már Tatsuki Suzuki vezetett Tony Arbolino előtt, míg a mezőny közepén Ai Ogura bukása és a pályára visszapattogó motorja okozott necces pillanatokat – szerencsére senki nem találta el a gépet.

Az első körök után egy hetes élcsoport alakult ki Suzuki, Arbolino, McPhee, Gabriel Rodrigo, Andrea Migno, Lorenzo Dalla Porta és Aron Canet részvételével. Bár Migno és Dalla Porta is próbálkozgatott, a vezetést jórészt Suzuki birtokolta: az is segítette a japánt, hogy mögötte viszont zajlott némi adok-kapok a többiek között. Közben hátrébb többen is időbüntetést kaptak, amiért átvágták a pálya egyes szakaszait: példának okáért Jaume Masia is erre a sorsra jutott.

Nyolc körrel a vége előtt Suzuki hibázott egyet, ezzel pedig hárman is megelőzték őt, míg csapattársa, a jerezi futamot megnyerő Niccolo Antonelli elcsúszott – pedig az olasz az összetett második helyén állt a verseny előtt. Nem sokkal később aztán Suzuki is elesett, és vitte magával Arbolinót is, ez a páros bukás pedig azt eredményezte, hogy Dalla Porta és McPhee váratlanul kettesben maradt az élen – igaz, Migno hamar visszazárkózott rájuk.

A hajrára aztán újra teljesen összerázódott az élmezőny, s megjelent a legjobbak között Kaito Toba is. Az utolsó kör elején Dalla Porta tört az élre, McPhee azonban visszatámadta az olaszt: a skót karrierje második győzelmét szerezte – a 2016-os Cseh Nagydíj után nyert ismét. A dobogót a Tobát koccanva előző Canet tette teljessé (a spanyol csapatfőnöke, Max Biaggi minap elhunyt édesapjának ajánlotta az eredményt), aki ezzel továbbra is vezet a vb-összetettben, majd jött Rodrigo, Migno és a már említett Toba. Folytatás két hét múlva Mugellóban.

Belépés