• MotoGP Hírek - Marquez: „Meg akartam mutatni, hogy ugyanaz a Marc vagyok”

MotoGP Hírek - Marquez: „Meg akartam mutatni, hogy ugyanaz a Marc vagyok”

Készült: 2019.május.07 15:44 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

MotoGP Hírek -  Marquez: „Meg akartam mutatni, hogy ugyanaz a Marc vagyok”
Kritikusainak és a kétkedőknek akart üzenni jerezi győzelmével a Repsol Honda hétszeres világbajnoka, aki az elejétől a végéig az élen állt és dominált a vasárnapi Spanyol Nagydíjon.
Marc Marquez Katarban egy szoros második hellyel indított, Termasban domináns győzelmet aratott, és Austinban is jó úton járt efelé, de végül bukott. A spanyolt saját bevallása szerint az is motiválta Jerezbe érkezve, hogy üzenjen az amerikai hibáját követően őt kritizálóknak, s ez sikerült is, hiszen hazai versenyét ismét fölényesen nyerte meg:

„Láttam, hogy Austin után sokan azt mondták, hogy ez a gyenge pontom, mert elestem, bla-bla-bla… Nem is érdekelt. Úgy értem, megvolt az önbizalmam, tudtam, mi történt Austinban, ma pedig az volt a célom, hogy az elejétől a végéig az élen legyek, hogy megmutassam az embereknek, hogy ugyanaz a Marc vagyok, ugyanazzal a magabiztossággal, és hogy idén jól érzem magam” – idézi Marquezt a BikeSportNews.com szakoldal.

A világbajnokságot újfent vezető repsolos így értékelte részletesebben a vasárnapi viadalt, ahol egy ideig a Petronas Yamaha duója tartani tudta vele a lépést, aztán azonban mindenkit leszakított magáról: „Örülök, hogy megnyertem a versenyt, de különösen annak, ahogy ezt tettem. Ez volt a célom. Az austini hibám után Jerezben ugyanúgy akartam nyerni, és meg is csináltuk. Az első körökben még nem volt meg az érzés, ezért inkább vártam, néhány alkalommal kicsit szélesen is fordultam a kanyarokban.”

„Amikor pedig a gumik elkezdtek kopni, s így a motor jobban csúszni, és az üzemanyag is fogyott, akkor mondtam azt magamnak: ’oké, menjünk úgy, mint egy edzésen’. Támadni kezdtem, de végig irányítás alatt tartottam mindent. Láttam, hogy előbb Fabio, aztán Rins érkezik, aztán a 15. körben odaraktam egy gyorskört, csak hogy az ellenfelek lássák, hogy ott vagyok, aztán már csak igyekeztem mindent kontroll alatt tartani. Elégedett vagyok a Honda munkájával, mivel rengeteg problémát megoldottunk a hétvégén, hétfőn pedig egy fontos teszt vár ránk, hogy ugyanígy folytassuk a munkát.”

Belépés