• Moto2 Hírek - Baldassarri idei harmadik sikerét aratta a piros zászlós versenyen

Moto2 Hírek - Baldassarri idei harmadik sikerét aratta a piros zászlós versenyen

Készült: 2019.május.07 15:39 Készítette: Lipták Melinda Írta: Balogh Tamás Kategória: Motoros Hírek, Moto2 hírek, Motogp hírek Forrás P1race.hu

Moto2 Hírek -  Baldassarri idei harmadik sikerét aratta a piros zászlós versenyen
Tömegbalesettel és megszakítással indult, a vb-éllovas olasz újabb sikerével ért véget a Moto2-esek jerezi futama, amelyen hiába hajrázott nagyot a pole-ból rajtoló Navarro, csak Fernandezt tudta elkapni a fináléban.
Rögtön tömegincidenssel indult a Moto2-esek Spanyol Nagydíja: Remy Gardner és Alex Marquez már rögtön a start után összeért, majd az 1-es kanyart követően az ausztrál nagyot repült, motorját pedig már nem tudta kikerülni a spanyol, ahogy később Pratama sem, aki pedig Bezzecchit találta el. A versenyt természetesen azonnal piros zászlóval megszakították, de alig húsz perc múlva újra is indulhatott a 15 körösre rövidített verseny, Jorge Navarróval a pole-ban.

A startot az austini futamot sérülés miatt kihagyó Augusto Fernandez kapta el a legjobban, mögé Lorenzo Baldassarri, Thomas Lüthi és Xavi Vierge zárkózott fel, míg Navarro egészen az ötödik helyig csúszott vissza. A Pons HP40 két versenyzője pillanatok alatt ellépett az üldözőktől, Baldassarri viszont apránként lopta vissza a távolságot csapattársához képest. Még a féltávhoz sem értünk el, amikor Baldassarri megelőzte Fernandezt, míg eggyel mögöttük Navarro nyomta le Lüthit.

Bár Fernandez egy darabig még igyekezett tartani olasz kollégáját, Baldassarri végül leszakította őt, így idei harmadik győzelmével megerősítette vb-vezetését. A Pons csapat pedig végül nem aratott kettős sikert, Navarro ugyanis két körrel a vége előtt elkapta Fernandezt. A dobogósok mögött Thomas Lüthi, Brad Binder, Xavi Vierge és az eredeti rajtnál csak a bokszból induló Tetsuta Nagashima futott be, a top 10-et pedig Luca Marini, Nicolo Bulega és Iker Lecuona tette teljessé Jerezben.

Belépés